Şırnak Lisesi Günlük Okuma Etkinlikleri

Şırnak Lisesi'nde Okuma Etkinliği

Şırnak Lisesi, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kültürel birikimlerini artırmak amacıyla bir okuma etkinliği düzenledi. Bu etkinlik, öğrencilerin yanı sıra okulun öğretmenleri ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

28.11.2023 155

28-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-202328-11-2023

Şırnak Lisesi'nde Okuma Etkinliği

Okuma etkinliği kapsamında düzenlenen programda, öğrencilere kitap okumanın bireyin gelişimine olan olumlu etkileri vurgulandı. Öğrencilere düşük yaşlardan itibaren kitap okuma alışkanlığı kazanmanın, dil becerilerini geliştirmenin yanı sıra genel bilgi düzeyini artırdığına dikkat çekildi. Ayrıca, düzenli okuma alışkanlığı edinen bireylerin eleştirel düşünme becerilerini güçlendirdiği ve yaşam boyu öğrenmeye olan ilgiyi artırdığı belirtildi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, kendi sevdikleri kitapları okuma fırsatı bulurken, öğretmenler ve okul yöneticileri de öğrencilere kitap seçimi konusunda rehberlik ettiler. Katılımcılar arasında kitaplar üzerine yapılan sohbetlerde, farklı türlerdeki eserlerin değeri ve okumanın hayatın her aşamasında sağladığı kazanımlar üzerinde duruldu.

Şırnak Lisesi Müdürü, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Okuma, öğrencilerimizin düşünsel ve duygusal gelişimine katkı sağlayan temel bir aktivitedir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle öğrencilerimizi kitaplarla buluşturduk ve onlara okumanın hayatlarındaki önemini anlatma fırsatı bulduk. Bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin kültürel birikimlerini artırmayı ve düşünsel yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Etkinlik, katılımcılardan olumlu geri dönüşler alırken, benzer etkinliklerin düzenlenmesi ve kitap okuma alışkanlığının sürdürülmesi konusunda ortak kararlar alındı. Şırnak Lisesi, bu tür etkinliklerle öğrencilerine sadece akademik değil, aynı zamanda kültürel ve sosyal birikim kazandırmaya devam ediyor.