OKULUMUZ YENİ LOGO ÇALIŞMASI

Şırnak Lisesi Logo Yarışması

Okulumuz iklimini, geçmişini-geleceğini, misyonumuzu ve vizyonumuzu yansıtacak okulumuzu en iyi şekilde temsil edecek, içerik ve görsellik açısından ayırt edici, akılda kalıcı nitelikte bir logo tasarlamak amacıyla yapılan yarışma sonuçlanmıştır.

19.04.2024 55

Şırnak Lisesi Logo Yarışması

Okulumuzun düzenlediği “Logo Yarışmasında” istenilen nitelikte herhangi bir eser tespit edilemediğinden dolayı okulumuz tarafından oluşturulan komisyonun ortak çalışmaları sonucu okulumuzun yeni logosu oluşturulmuştur.

Bu süreçte yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizin heyecanlarına tanık olduk. Sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Komisyonumuz başarılı gördükleri öğrencilerimizin çalışmalarını teşvik amaçlı ödüllendirecektir.

Logo oluşturma safhasında desteklerinden dolayı Komisyon başkanı Okul Müdürü Sn. Devran Cavlak , Değerli Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Reşit Turan ve Komisyon üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

19-04-2024

LOGO ÇALIŞMASI LOGODA BULUNAN SEMBOLLERİN ANLAMI

ETRAFI SARAN ÇELENK (ZEYTİN DALI): Zeytin dalı dünyanın her yerinde barış anlamını taşırken anı zamanda bölgemizde gerçekleşen Nuh Tufan’ı sırasında gemiden gönderilen güvercinin getirdiği ve yeniden yaşamı temsil eder.

AÇILMIŞ KİTAP: Logonun en altında olan bütün iç logoyu kapsayacak şekilde bulunan açık kitap okulun asıl amacı olan okumayı, kitabın kapsayıcı gücünü yansıtmaktadır.

GEMİNİN ALTINDA BULUNAN KÖKLER: Özelde okulumuzun köklü geçmişini genelde ise Nuh’un gemisinden inen insanların bu topraklarda çoğalmasını insanlığın bu topraklardan tekrar dirilişini temsil etmektedir. Köklerin kitabın içinden çıkmış şekilde olması kaynağımızın kitaplar olduğunu temsil eder. Kökler aynı zamanda Cudi Dağı’nı anımsatacak şekilde yerleştirilmiştir.

GEMİ: Genel anlamı itibariyle Nuh’un gemisini özelde ise daima ileriye doğru giden gençlerimizi temsil eder.

YAPRAKLARI KUŞ OLAN AĞAÇ/ ELLERİ GÖKYÜZÜNDE OLAN ÖĞRENCİLER: Buradaki kuşlar gemiden inen güvercini temsil etmektedir. Özel anlamı itibariyle okulumuzdan mezun olup ülkenin dört bir yanında olan çeşitli toplumsal görevlerde vatanı ve milleti için çalışan gençlerimizi temsil etmektedir. Dört kuş küçükten büyüğe doğru sırayla 9, 10, 11, 12 ve mezun olan öğrencilerimizi temsil eder.

GÜNEŞ: Arka planda yarım daire şeklinde yer alan güneş simgesi okulumuzun öğrencilerine her daim yol gösteren bir konumda olduğunu ve okuldan mezun olan öğrencilerimizin etraflarına daima ışık verecek seviyede olduklarını gösterir.

1973: Okulumuzun kuruluş tarihidir