11.11.2023 93

11-11-2023

Şırnak Lisesi Tarihçesi (1973)

Şırnak Lisesi, 1973 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış bölgenin en köklü okullarındandır. Kuruluş aşamasında, bölgedeki eğitim ihtiyaçlarını karşılamak ve genç nüfusa daha iyi eğitim imkanları sunmak amacıyla faaliyete geçen okulumuz konum olarak şehirde merkezî bir konumda yer almaktadır.

Şırnak Lisesi, kuruluş yılı olan 1973'te, bölgedeki artan öğrenci sayısına cevap vermek, eğitim kalitesini yükseltmek ve gençlerin geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanmalarına katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.

Kuruluşundan itibaren Şırnak Lisesi, bölgedeki gençlerin büyük ilgisini çekmiş ve hızla kalabalık bir öğrenci kitlesi tarafından benimsenmiştir. Bu durum, okulun bölgedeki eğitim ihtiyaçlarına karşı önemli bir yanıt olduğunu göstermiştir.

Kuruluşundan bu yana öğrencilerine nitelikli bir eğitim sunmayı hedefleyerek, akademik ve kültürel başarılar elde etmiştir. Okulumuz öğrencilerini sadece derslerde değil, aynı zamanda sosyal etkinliklerde de teşvik ederek bireysel gelişimlerine katkıda bulunmuştur.

Bulunduğu topluma sosyal sorumluluk bilinciyle yaklaşarak çeşitli projeler ve etkinlikler düzenleyen okulumuz bu sayede, öğrencilerine sadece akademik değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluklarını da benimsetmeyi amaçlamıştır.